Πως κατατάσσονται τα αρώματα με βάση τη διάρκειά τους; (Eau de Cologne, Eau de Toilette, Eau de Parfum & Eau de Parfum PLUS)
Spread the love

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί για τα αρώματα και σε τι ξεχωρίζει το καθένα; Η διαφορά ανάμεσα σε ένα Eau de Pαrfum ή ένα Eau de Toilette είναι μάλλον μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται για την αρωματοποιία.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε όλες τις κατηγορίες αναλυτικά για να λυθούν όλες σας οι απορίες! Κι αν αναρωτιέσαι ποια κατηγορία προσφέρουμε εμείς στον Οίκο Αρωμάτων… διαβάστε μέχρι το τέλος…

Πριν αναλύσουμε τις κατηγορίες ας εξηγήσουμε πρώτα από τι αποτελείται ή σύσταση ενός αρώματος.

Τα αρώματα συνθέτονται από δύο κύρια στοιχεία: την αρωματισμένη αλκοόλη και το καθαρό έλαιο («εσάνς»). Το καθαρό έλαιο, η ουσία δηλαδή του αρώματος είναι πολύ συμπυκνωμένη, για αυτό και αραιώνεται με την αλκοόλη.

Και τα δύο, αποτελούν ένα συνδυασμό από 3 νότες: Κορυφής (κύριες νότες), καρδιάς (μεσαίες νότες) και βάση (νότες βάσης).

Συνεπώς, πως επιτυγχάνεται η διάρκεια ενός αρώματος;

Ανάλογα με τη σειρά και την ένταση με την οποία απελευθερώνονται οι νότες του, αλλά κυρίως με την ποσότητα συγκέντρωσης ελαίων σε αυτό.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Eau de Cologne

Έχει την πιο ελαφριά συγκέντρωση αφού περιέχει 2-5% ελαίων. Προφανώς και είναι το φθηνότερο όλων και πωλείται πάντα σε μεγάλα μεγέθη, καθώς θα πρέπει να ψεκαστείτε (πάρα) πολύ, για να γίνει αντιληπτή η έντασή του.

Εκτιμώμενη διάρκεια: 1-2 ώρες περίπου

Eau de Toilette

Περιέχει μόλις 5-15% ελαίων και η έντασή του δεν κρατάει πολύ. Είναι το είδος του δροσιστικού αρώματος που ενδείκνευται κυρίως για πιο ζεστά κλίματα. Θα το βρείτε συνήθως σε μεγάλη συσκευασία, γιατί θα πρέπει να ψεκαστείτε επίσης πολύ.

Εκτιμώμενη διάρκεια: 2-3 ώρες περίπου

Eau de Parfum

Προσφέρει μια συγκέντρωση ελαίων στο 10-20%. Τείνει να έχει αρκετή δύναμη σε διάρκεια, με την «καρδιά» να είναι το δυνατό στοιχείο του, η οποία γίνεται ευδιάκριτη αφού εξατμιστεί η κορυφή του. Είναι το δεύτερο πιο έντονο άρωμα που υπάρχει στο εμπόριο.

Εκτιμώμενη διάρκεια: 4-5 ώρες περίπου

Eau de Parfum PLUS

Αναφέρεται κάποιες φορές ως αγνό άρωμα, εκχύλισμα αρώματος ή extrait de parfum. Φέρει σαν χαρακτηριστικό κάπου μεταξύ 20-40% συγκέντρωση ελαίων. Επειδή ωστόσο μπορεί να είναι αρκετά δυνατό, εφαρμόζουμε ελαφρά την ημέρα και πιο γεναιόδωρα σε βραδινή έξοδο.

Εκτιμώμενη διάρκεια: Όλη την ημέρα!

Τι χρησιμοποιούμε στον Οίκο Αρωμάτων;

ΜΟΝΟ την υψηλότερη σε ποιότητα και διάρκεια κατηγορία: Eau de Parfum PLUS, αφού όλα μας τα αρώματα ενισχύονται με διπλή δόση εσάνς!

Πρόκειται για το είδος του αρώματος που έχει την πιο έντονη και όμορφη μυρωδιά, καθώς απελευθερώνει και τα τρία στοιχεία του την ίδια χρονική στιγμή!

Προσφέρει μεγάλη διάρκεια αι αυξανόμενη ένταση, αναδεικνύοντας όλες τις νότες του αρώματος, που παραμένουν αναλλοίωτες καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας!

Θέλετε να βρείτε ποιο άρωμα θα σας κάνει να ξεχωρίσετε; Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Καλέστε μας στο 28215 03736 ή στείλτε μας μήνυμα στις σελίδες μας στα Social Media.

Αν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε!