Νότες αρωμάτων – Κορυφής, Καρδιάς, Βάσης. Πως ξεχωρίζουν;
Spread the love

Νότες Αρωμάτων… Τι είναι; Κάθε άρωμα συντίθεται από τις αρωματικές νότες που εκλύουν τα αρωματικά έλαια που το αποτελούν.

Φανταστείτε ότι η σύνθεση ενός αρώματος είναι σαν μία πυραμίδα χωρισμένη σε τρία επίπεδα ανάλογα με την έντασή τους. Η πυραμίδα αρώματος παρέχει μια πιο ακριβή εικόνα του αρώματος και την ανάπτυξή του μετά την εφαρμογή στο δέρμα.

Οι νότες είναι τρεις και ονομάζονται “νότες κορυφής”, “νότες καρδιάς” και “νότες βάσης”.

Πάμε να δούμε τι προσδίδει κάθε κατηγορία.

 

Νότες Κορυφής

Οι νότες κορυφής είναι τα πρώτα στοιχεία των αρωμάτων που μυρίζει κάποιος μετά την πρώτη εφαρμογή και που εξατμίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Όμως σε κάποια αρώματα οι νότες κορυφής μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 15 λεπτά.

 

Νότες Καρδιάς (ή μεσαίες νότες)

Οι νότες καρδιάς (ή μεσαίες νότες) είναι οι μυρωδιές των αρωμάτων που αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε μετά τα πρώτα 20 λεπτά και αποτελούν την καρδιά της αρωματικής σύνθεσης. Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τις πρώτες και μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 3-4 ώρες. Είναι στην ουσία αυτές που σκιαγραφούν το χαρακτήρα του αρώματος.

 

Νότες Βάσης

Οι νότες βάσης είναι τα στοιχεία του αρώματος που απελευθερώνονται μετά από 40 λεπτά και που αλλάζουν το άρωμα, ενώ ταυτόχρονα του δίνουν μια βαθύτερη διάρκεια που μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10-12 ώρες. Τα αρωματικά έλαια αυτής της κατηγορίας λειτουργούν ως ένα στερεωτικό υλικό πάνω στο οποίο κάθονται όλες οι προηγούμενες νότες και δεν τις αφήνει να χαθούν.

Θέλετε να βρείτε ποια νότα θα σας κάνει να ξεχωρίσετε; Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Καλέστε μας στο 28215 03736 ή στείλτε μας μήνυμα στις σελίδες μας στα Social Media.

 

Αν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε!